Thursday, October 3, 2013

Honeymoon : Sabah (Part Kereta Sewa & Hotel)

Setelah 2 minggu balik,baru sibuk nak bercerita..weeeee...;)

Ni kira late honeymoon la..dah masuk 4 bulan lebih baru nak pegi honeymoon..walaweyh!tiket flight awal lagi dah bli..bulan 1/2013..flight 19/9/2013..saja pilih bulan 9 sbb bulan birthday en.suami.. ;)

Flight khamis dr senai jam 6.20pm,jam 4pm kteorg dah ke sne..gler awal kn..sbbnya ni 1st time nak nek flight,so xnk benda jd kelam kabut..plak tu flight kteorg delay 50min dan akn naik jam 7.10pm..sabo jela hati..nasib baik la time ni badan xbuat hal..elok je sihat..;)

Sebelum pergi sabah mmg dah buat bnyk research..so kat sana senang..terus tau mana yg nak dituju..kereta sewa plak last minute dapat..pergi hari khamis,selasa baru dapat cri..last minute ni la yg dpt murah..rata2 search sume atas RM100/day..plak tu kereta myvi/viva manual..




ni la kereta yang kteorg guna kt sabah sepanjang 3hari 3mlm..kereta semua dlm keadaan baik..sewa pun cun..baru RM100/day..kteorg amk khamis mlm dan pulang ahad pg owner kereta ni kira 2 hari stgh je..so total rm250..berbaloi kan..  ;)
service dari owner ni pun best..kteorg smpi airport,xyah tunggu lama,dia da sampai hantar kereta..ni no tepon owner kereta :016-4116941 (Afiq)..xsilap dia ada sewakan beberapa jenis kereta..

Ikutkan hati kteorg nak amk kereta jumaat pagi,sbb pk2 khamis smpi da mlm,ke mne nk pegi..tp owner tu ckp die xde buat p'hntran ke hotel..so kena la amk khamis..ada hikmah gak kteorg amk khamis mlm kereta ni..sbb khamis tu dpt2 kereta trus nak check in hotel..confident la pegi hotel tang dynasty ikut gps..sbb hotel dah book awal..skli smpi stu salah hotel da..baru tau tang dynasty ni bnyk cawangan..(tula..men tepon je,xamk alamat..kan da)

gambar hasil google
atas ni hotel yang kteorg salah pegi..dan hotel yg sebenar adalah :

gambar hasil google
hotel ni berdekatan je..pusing2 KK,lalu 2,2 hotel ni..bilik die besar dan cantik..hrge pun berpatutan..


ni la gambar bilik yg kteorg duduk (gambar hasil dari website Hotel Tang Dynasty Park )

1 comments:

Fana Aqim said...

waa..bestnya.. cite la lagi pasal sabah..nak tau coz teringin nak pegi.. huhu

Post a Comment